Specim,Spectral Imaging Oy Ltd. - Hyperspectrale beeldvorming

Specim,Spectral Imaging Oy Ltd., werd opgericht in 1995 en is de wereldleider in hyperspectrale beeldvorming met een eigen R&D ontwerp en een productieruimte, inclusief clean room faciliteiten, onderhoud, kalibratie en reparatiediensten. 

Sinds 2020 maakt Specim deel uit van de KONICA MINOLTA Group, waardoor het portfolio van meetinstrumenten wordt uitgebreid naar het onzichtbare bereik (VNIR, NIR, MWIR). 

Voor meer informatie over Specim, klik hier.
Specim,Spectral Imaging Oy Ltd - Hyperspectral imaging

Wat is hyperspectrale beeldvorming

Alle materialen en verbindingen absorberen, zenden uit en reflecteren verschillend wanneer zij in wisselwerking staan met licht, en hyperspectrale beeldvorming is een niet-destructieve meetmethode om verschillende materialen te identificeren en hun eigenschappen te bepalen.
Met deze meetmethode is het mogelijk het spectrale patroon "spectrale handtekening" van absorptie en reflectie te verkrijgen dat eigen is aan elke stof. Het spectrum wordt uitgedrukt in termen van lichtintensiteit en golflengte.

 

Kenmerken van de hyperspectrale camera

Het volgende toont de output van elk punt in het meetgolflengtegebied en de tweedimensionale waarde in de apparatuur met het beeldvormingsapparaat.
 

Machine Meetgolflengtebereik Uitgang
RGB camera Zichtbaar bereik Aantal RGB-bits
Luminantiemeter voor beeldvormende kleuren Zichtbaar bereik  Tristimuluswaarde (elke XYZ-waarde)
Nabij-infraroodcamera Nabij-infraroodbereik Hoeveelheid energie
Hyperspectrale camera (met CMOS-sensor) Zichtbaar + nabij-infraroodbereik (~ 1000nm)  Spectrumgegevens * Scannen vereist
Hyperspectrale camera (met InGaAs-sensor) Nabij-infraroodbereik (ongeveer 1000 tot 1700 nm) Spectrumgegevens * Scannen vereist


De "nabij-infraroodcamera" ontvangt licht in het nabij-infraroodgebied van een bepaald golflengtegebied en geeft een beeld weer, oftewel de hoeveelheid nabij-infraroodenergie in dat golflengtegebied. De output is moeilijk, wat een groot verschil is met hyperspectrale camera's.

De hyperspectrale camera heeft de grote eigenschap dat hij voor elk meetpunt spectrale gegevens kan verkrijgen:

 

  • Geavanceerde analyse
    Zeer nauwkeurige detectie
    Nauwkeurige identificatie

De hyperspectrale camera kan 3D informatie (2D spectrale gegevens) van het te meten object verkrijgen. Hyperspectrale beeldgegevens worden een "gegevenskubus" genoemd omdat de hyperspectrale informatie driedimensionaal is.

De 3D informatie verwijst naar de 2D positie informatie en de spectrale gegevens verkregen voor elke pixel van het beeld van het te meten object.

Aangezien hyperspectrale camera's verschillen in het spectrale golflengtebereik dat kan worden verworven, afhankelijk van het model, is het noodzakelijk om de optimale camera te selecteren afhankelijk van het object.  .

Specim IQ

    Spectrumcamera in het VNIR (400-1000nm)

    Integratietijd 1 - 500 ms

    Camera-achtig gebruik met een gevoelig touchscreen

    Onmiddellijke inspectie van resultaten en feedback met visualisatie van spectrale profielen

    ...

Specim FX serie